Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

El govern espanyol té des de fa una setmana un informe d’experts que alerta de fins a 200.000 morts amb les mesures actuals

Segons Vilaweb, l’estudi és d’una desena d’experts i diu que la xifra podria baixar a 20.000 endurint les restriccions

Redacció
Redacció 25/03/2020
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un moment de la seva intervenció com a candidat a la investidura el 4 de gener del 2020 al Congrés dels Diputats.

Si això és cert, estem davant una situació de màxima gravetat, caldrà exigir responsabilitats

Un informe en mans del govern espanyol des de fa una setmana alerta que la crisi del coronavirus pot comportar fins a 200.000 morts amb les mesures actuals, segons informa Vilaweb, que afirma haver tingut accés a l’estudi. El mateix treball, que segons la publicació signen una desena de científics, informa que aquesta xifra es podria reduir fins a les 20.000 víctimes si s’endurissin les mesures actuals. De moment, l’executiu espanyol manté les mesures adoptades amb l’estat d’alarma, que amb tota probabilitat aquest dimecres el Congrés aprovarà incrementar quinze dies. Segons Vilaweb, l’informe el va sol·licitar el 19 de març el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del govern espanyol, Fernando Simón.

 

 

Relacionats