Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Gobierno deroga l”impost al sol’ que va crear el PP

|

- Publicitat -

El Govern ha posat fi al polèmic ‘impost al sol’, que va crear l’Executiu de Mariano Rajoy el 2015 per gravar el desenvolupament de l’energia solar fotovoltaica i l’autoconsum a Espanya. Mitjançant un reial decret llei de mesures urgents aprovat en el Consell de Ministres d’aquest divendres, el Ministeri per a la Transició Ecològica, que dirigeix ​​Teresa Ribera, fulmina aquest impost que el PP va crear també amb un reial decret.

La nova normativa recull mesures per afavorir l’autoconsum: entre elles, es simplifiquen tràmits com la inscripció en el registre administratiu d’instal·lacions de producció d’energia elèctrica per a aquelles instal·lacions no superiors a 100 quilowatts; es reconeix el dret a l’autoconsum compartit per part d’un o diversos consumidors, la qual cosa permetrà aprofitar les economies d’escala; així com a autoconsumir energia elèctrica sense peatges ni càrrecs.

Publicitat

“Per fi aquest país es treu de sobre aquesta gran absurditat de la qual se n’han rigut la majoria d’observadors internacionals”, ha celebrat la ministra Ribera

A l’Estat espanyol, la potència elèctrica registrada en instal·lacions d’autoconsum ascendeix a 1.196 megawatts (MW), dels quals 170 MW corresponen a instal·lacions de fonts d’energia renovables, una xifra molt baixa per a un país com Espanya amb un enorme potencial en aquestes fonts d’energia. Per exemple, a tot l’estat tot just hi ha 1.000 instal·lacions d’autoconsum elèctric enfront del milió que hi ha a Alemanya.

A més d’haver estat una aspiració de les entitats i moviments ecologistes des del mateix moment en què el PP s’ho va treure de la màniga, acabar amb l’anomenat “impost al sol” era una exigència d’Unides Podem a les negociacions amb el PSOE per als pròxims pressupostos generals de l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut