Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Govern de Madrid fa fora l’advocada que preparava el recurs contra l’absolució de Botella per vendre pisos a fons voltor

El Tribunal de Comptes va lliurar l’exalcaldessa en segona instància, gràcies als vots a favor de dos consellers nomenats pel PP

Redacció 09/09/2019
José Luis Martínez Almeida, alcalde del PP a Madrid

El Govern de l’Ajuntament de Madrid, capitanejat per José Luis Martínez-Almeida (PP), ha acomiadat la directora dels serveis jurídics de l’Empresa Municipal de l’Habitatge i Sòl (EMVS), Paloma Herranz Embid, segons ha avançat eldiario.es. Des de fa setmanes, Herranz preparava el recurs davant del Tribunal Suprem contra l’absolució de l’exalcaldessa de la capital espanyola, la també popular Ana Botella, per la venda de pisos públics a fons voltor a un preu per sota de mercat. L’advocada, de fet, ja s’havia encarregat (amb l’anterior govern de Manuela Carmena) de la presentació de la demanda al Tribunal de Comptes.

Paloma Herranz Embid treballava, així, en un recurs contra la sentència del Tribunal de Comptes que va absoldre Botella en segona instància, gràcies als vots a favor de dos consellers nomenats pel PP i després que l’exalcaldessa -juntament amb altres consellers del seu govern- hagués estat condemnada en primera instància a abonar 25,7 milions d’euros per les pèrdues ocasionades a les arques municipals.

Segons eldiario.es, ningú va comunicar a l’advocada les raons de la seva destitució, que es va tramitar sense indemnització, ni si l’Ajuntament de Madrid pensa seguir endavant amb el recurs. El termini per a presentar-lo expira el pròxim 27 de setembre. Cal recordar que el Govern municipal que presideix Almeida no era partidari de recórrer la sentència absolutòria del Tribunal de Comptes, segons va manifestar el mateix alcalde de Madrid i la portaveu, Inmaculada Sanz. Va ser un acord del Ple municipal del consistori del 29 de juliol el que ara obliga a l’l’Empresa Municipal de l’Habitatge i Sòl a presentar-lo. Amb tot, segons fonts jurídiques consultades pel digital, “n’hi hauria prou amb no concretar adequadament els requisits exigits perquè no fos admès i no passés res”.