Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

El Govern de les Illes Balears defensa la Filologia Catalana davant la decebedora proposta del Ministeri d’Universitats

L’executiu balear presenta al·legacions contra la decisió del govern espanyol que invisibilitzaria els estudis de Filologia Catalana

|

- Publicitat -

El Govern de les Illes Balears també ha passat a l’acció per plantar cara a l’enèsim disbarat del govern espanyol. I és que el Ministeri d’Universitats, dirigit per Joan Subirats, està preparant un reial decret que relegarà la filologia catalana a un segon pla i dependrà de l’àmbit de “Llengües modernes i les seves literatures”.

Publicitat

L’executiu balear, com la Generalitat i Plataforma per la Llengua, ja ha presentat al·legacions a través de la Secretaria d’Universitat, Recerca i Política Lingüística per a defensar el manteniment de la filologia catalana com a àrea específica. En aquesta línia, argumenta que no pot ser considerada ni com a filologia hispànica, ni com a llengua moderna, perquè la primera fa referència a la llengua castellana i la segona inclou les llengües estrangeres.

Et pot interessar  Estudiants balears denuncien la discriminació lingüística que pateixen per part de la UIB

Pel que fa al segon projecte de reial decret que regula un mínim de 35 professors per departament, el Govern de les Illes Balears avisa que “generaria dificultats a tots els departaments de filologia catalana, que no tenen aquestes dimensions”. Així doncs, les al·legacions proposen que els mínims de professors dels departaments universitaris es regeixin segons els estatuts de cada universitat d’acord amb les dimensions que hi corresponguin.

Contràriament, la reforma que planteja el ministeri espanyol “suposaria, per una banda, que els estudis de filologia catalana quedassin diluïts i perdessin entitat i, per una altra, la desaparició dels departaments de Filologia Catalana”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió