Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

El Gobierno sense aturar la repressió demana el suport independentista a uns pressupostos que mantenen l’espoli fiscal als Països Catalans

La presidenta del PSOE els reclama que no s’oposin a la “millora de les condicions de vida dels més vulnerables”. Recordem que els pressupostos espanyols s’executen sempre perjudicant Catalunya

Redacció 31/10/2020
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres d'aquest 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

El PSOE exigeix un sí dels independentistes sense oferir res a la taula de diàleg

La presidenta de l’PSOE, Cristina Narbona, ha defensat aquest migdia, en una compareixença a la seu del partit, que els pressupostos general de l’estat són “excepcionals” per “un moment excepcional per la pandèmia” i també perquè, per primera vegada, “les institucions europees han acordat un volum immens de recursos per ajudar els països membres a recuperar-se socialment i econòmicament de les conseqüències de la covid”. “Espanya té una enorme oportunitat gràcies als PGE per a l’any 2021 que ha presentat el govern”, ha dit. “Tenim una gran oportunitat per a la transformació necessària i urgent de la nostra economia”, i per això ha demanat el suport d’altres partits als comptes.

El PSOE aprofita la disbauxa de l’independentisme a Madrid per pressionar pel sí

Per això, ha demanat altura de mires a la resta de grups parlamentaris. “Aquests pressupostos requereixen d’una actitud d’autèntic patriotisme per part de tots els grups parlamentaris”. I ha llançat: “Quin grup parlamentari s’oposa a aquesta millora de les condicions de vida dels més vulnerables al nostre país o s’oposa a les grans transformacions de l’economia que ens permeti sortir d’aquesta crisi, d’aquesta pandèmia, més forts com país, amb una capacitat de progressar de forma inclusiva, d’avançar en el món de segle XXI a què hem de ser capaços d’adaptar-nos?”, ha preguntat Narbona.

Uns pressupostos que no són cap solució a la sortida catalana a la greu crisi de la Covid-19

La dirigent socialista ha volgut destacar en la seva intervenció que “el 2021 els espanyols veuran millorar la seva vida” gràcies a aquests comptes. Ha destacat, per exemple, que 10 milions de jubilats veuran actualitzar les seves pensions un 0,9%, i un 1,8% les no contributives, “sis milions de persones que ara mateix pateixen el copagament sanitari implantat pel PP deixaran d’haver de contribuir per comprar les medicines que necessiten i l’Ingrés Mínim Vital es consolidarà i arribarà a 850.000 famílies, i els programes per a la lluita contra la pobresa infantil arribaran a més d’1 milió de nens i nenes a casa nostra”. Sense oblidar el pla de xoc d’ocupació juvenil, per tal de reduir la taxa d’atur actual dels joves que està en el 40% a un 23%, ha dit Narbona.

 

“Tots els grups parlamentaris haurien d’entendre que si no hi ha PGE per 2021 no hi haurà tampoc accés als fons europeus i es perdria una gran oportunitat per a la transformació necessària i urgent de la nostra economia i enfortir i consolidar els nostres serveis públics, el nostre estat del benestar”, ha asseverat Narbona.