Dimarts, 29 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

El Gobierno segueix blanquejant Felipe VI

L’executiu assegura que “continuarà col·laborant” amb les autoritats judicials quan es requereixi en resposta cínica a les preguntes del diputat Jon Iñarritu d’EH Bildu

Redacció
Redacció 10/05/2020

El govern espanyol ha valorat positivament la renúncia de Felipe VI a l’herència del seu pare, Juan Carlos I, i ha qualificat la decisió de “respectable i contundent”. Així ho han fet constar en una resposta escrita a les preguntes del diputat d’EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu i han afegit que la decisió del monarca “suposa una declaració de confiança en les institucions”. A més, assenyalen que “com no pot ser d’altra manera” l’executiu continuarà col·laborant amb les autoritats judicials quan aquestes ho requereixin en les investigacions al rei emèrit.

Felipe VI va renunciar a l’herència del seu pare, fet insòlit, ja que no pots renunciar a una cosa que encara no tens i li va retirar la seva assignació dels pressupostos de la Casa del Rei després que es publiqués que la Fiscalia suïssa està investigant una suposada donació de 100 milions de dòlars que Juan Carlos I hauria rebut del seu homòleg a l’Aràbia Saudita.

Relacionats