Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

El Gobierno prepara la segona operació ‘Copérnico’ contra la Diada i l’aniversari de l’1-O

El Ministeri de l’Interior enviarà en els propers dies mig miler d’agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum de […]

Avatar
Agències 05/09/2018
El vaixell Moby Dada, on es van allotjar alguns policies espanyols al Port de Barcelona

El Ministeri de l’Interior enviarà en els propers dies mig miler d’agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum de l’1-O, segons ha avançat Efe.

Els agents arribaran a Catalunya procedents de tot l’Estat i tenen ordres de donar suport als Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat i vigilància dels edificis públics. Fa just un any, el govern espanyol va enviar 4.000 agents extres del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya, dels quals una gran part es van allotjar en ferris al Port de Barcelona i Tarragona, amb l’objectiu d’evitar la celebració del referèndum de l’1-O, que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal.

D’altra banda, aquest dimarts, la Guàrdia Civil va ajornar les autoritzacions de trasllat fora de Catalunya a agents que ja tenien data d’incorporació en vacants d’altres punts de l’Estat, almenys fins el 15 d’octubre. Segons fonts del Ministeri d’Interior, la decisió es justifica en les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre.