Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Gobierno mira a la UE per espolsar-se les responsabilitats de l’Open Arms

“Volem que la UE senti la política migratòria com a pròpia”, ha dit Isabel Celaà

Avatar
Agències 06/08/2019
Imatge d'un vaixell d'Open Arms

La ministra d’Educació en funcions i portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaà, ha defensat que la política migratòria és “responsabilitat de la Unió Europea en el seu conjunt” i ha comunicat que l’executiu de Pedro Sánchez vol que la UE “la senti com a pròpia”.

Així ho ha dit en declaracions als periodistes, preguntada sobre el desembarcament dels 121 migrants que va rescatar el buc humanitari Open Arms en aigües del Mediterrani central i que han estat cinc dies a l’espera que els assignin un port on dirigir-se. “Volem que la política migratòria sigui responsabilitat i la UE la senti com a pròpia. Volem que sigui conscient de la seva responsabilitat”, ha assenyalat la ministra en funcions després de reunir-se amb diversos col·lectius del sector educatiu.

L’embarcació de l’ONG Proactiva Open Arms, amb bandera espanyola, va rescatar dijous passat 55 persones i, l’endemà, 69 més. D’aquestes 124, tres dones (dues d’elles embarassades) van ser posteriorment evacuades d’urgència, després d’autoritzar-ho el Govern italià.

AMPLIACIÓ.- La Comissió Europea confirma que el Gobierno no ha demanat formalment cap solució

Dos portaveus de la Comissió Europea han assegurat que cap govern s’ha adreçat formalment a aquest òrgan per a coordinar cap solució, negant haver rebut cap petició de Madrid per a agilitzar el desembarcament i enviar després els migrants a diversos països de la Unió Europea.