Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1474
La República

El Gobierno del PSOE i Podemos segueix trencant la unitat de la llengua catalana

Ponsa veu una “excusa injustificable” la disculpa de la BNE pels autors valencians a la mostra de literatura catalana

Redacció 13/04/2021
La flamant consellera de Cultura, Àngels Ponsa, somrient al seu despatx al Palau Marc, el 8 de setembre del 2020 (Horitzontal).

La consellera de Cultura creu que “el que molesta a alguns és l’existència de la Corona d’Aragó”

Àngels Ponsa ha considerat una “excusa injustificable” les disculpes de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE) pel fet que l’exposició ‘La luz de la Edad Media en la literatura catalana’ inclou autors valencians com Jordi de Sant Jordi, Joanot Martorell o Jaume Roig. La consellera de Cultura ha lamentat el fet en declaracions a l’ACN, i ha afegit que, al seu parer, “el que molesta a alguns és l’existència de la Corona d’Aragó”. La mostra ha motivat les queixes de senadors del PP del País Valencià, que han exigit al govern espanyol i a l’equipament “respecte” als símbols d’identitat dels valencians i han demanat una “rectificació”. La Biblioteca ha demanat disculpes a tots els que hagin pogut percebre “qualsevol tipus de discriminació”.

Un govern progressista de veritat hagués destituït els responsables de demanar perdó per explicar la veritat

Ponsa ha felicitat la comissària de la mostra i historiadora de l’art Josefina Planas per una exposició que explica “de manera meravellosa” la literatura catalana medieval a partir de manuscrits “preciosos que viatgen des d’Ermenegau a Occitània, Eixemenis a Girona, Saval a Barcelona, Turmeda a Mallorca i sí, efectivament, de Sant Jordi, Martorell o Roig al País Valencià”, ha indicat la consellera.

 

La titular de la cartera de Cultura de la Generalitat ha aprofitat per recomanar l’exposició i instar a visitar-la abans del 22 de maig.