Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

El Gobierno decideix enviar armes directament a Ucraïna mitjançant el fons de la Unió Europea

|

- Publicitat -

“Espanya enviarà armes directament a Ucraïna mitjançant el fons europeu de suport a la pau”. Així s’ha pronunciat la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El Gobierno no farà cap enviament de forma directa, com sí que estan fent altres països. Rodríguez ha destacat que l’aportació al fons és “molt significativa”. De fet, Espanya és el quart país de la Unió Europea que més aportarà a aquest fons. Preguntada per si hi ha discrepàncies en l’executiu de PSOE i Unides Podem sobre l’enviament d’armament, la ministra ha assegurat que el govern espanyol té “una única veu”.

Publicitat

Sobre l’enviament d’armament, la ministra portaveu ha assegurat que aquest serà el primer cop que s’envien amb aquest objectiu, ja que fins ara s’ha fet sempre com a “formació”. Rodríguez ha defensat la decisió, “coherent” amb el posicionament de l’Estat espanyol.

El Consell de Ministres ha aprovat una declaració institucional en què ratifiquen el “compromís” amb Ucraïna. El text garanteix que vetllaran pel benestar dels ciutadans ucraïnesos que es trobin a Espanya i també dels que poden arribar els pròxims dies. En aquest sentit, l’Estat espanyol s’alinearà amb la Unió Europea per assumir l’acollida de ciutadans ucraïnesos. “La unitat és la millor arma que tenim contra la guerra de Putin”, ha afirmat Rodríguez.

L’executiu espanyol ha donat ordres a les oficines d’estrangeria perquè agilitzin els tràmits i es pugui facilitar -d’acord amb una directiva europea del 2001- que tinguin dret a accedir a un lloc de treball. El govern espanyol també vol coordinar les comunitats autònomes per estar organitzats davant la possible arribada de refugiats.

Et pot interessar  La Moncloa esperarà al fracàs del debat d'investidura de Feijóo per donar una resposta formal a Junts sobre les condicions de Puigdemont
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió