Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El Gobierno de Sánchez proposa solucionar la despoblació rural amb casernes militars

Les eleccions espanyoles s’apropen i Pedro Sánchez sap que el vot de les zones rurals serà clau, ja que les províncies menys poblades reparteixen ni més ni menys que 99 […]

Redacció 29/03/2019
Desfilada militar del 12-O a Madrid/ EP

Les eleccions espanyoles s’apropen i Pedro Sánchez sap que el vot de les zones rurals serà clau, ja que les províncies menys poblades reparteixen ni més ni menys que 99 escons. Potser per això, el Consejo de Ministros aprovarà avui setanta mesures per abordar la despoblació, dispersió i envelliment de la població que afecta -sobretot- a l’interior de l’Estat espanyol. Entre aquestes mesures, destaca la que aposta per reforçar les bases i aquarteraments de Defensa en aquestes zones usant les instal·lacions infrautilitzades.

Segons l’Executiu de Sánchez, aquest pla -que s’hauria de desenvolupar en diversos anys- podria afectar uns 200 emplaçaments de Defensa en més de 50 zones rurals. Ha estat dirigit per Isaura Leal, que ara ja ha abandonat el seu càrrec com a comissionada davant el repte demogràfic per anar en les llistes al Congreso del PSOE per Madrid.

D’altra banda, entre altres coses, el Gobierno planteja també -des de Justícia- el manteniment i reforç de la plantilla de funcionaris judicials per frenar la migració a les grans ciutats; així com altres mesures que afectarien professors o diferents integrants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.