Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

El Gobierno crea un nou lloc de peregrinació feixista: Franco compartirà cementiri amb altres dirigents de la dictadura

|

- Publicitat -

Les restes mortals del dictador Francisco Franco compartiran cementiri, quan es produeixi l’exhumació del Valle de los Caídos i siguin traslladades aquest dijous a Mingorrubio, amb dirigents destacats del seu règim com l’almirall Luis Carrero Blanco, assassinat per ETA l’any 1973, i Carlos Arias Navarro, que va anunciar la mort de Franco el 20 de novembre del 1975.

Publicitat

El cementiri de Mingorrubio es va construir el 1962, com recorda Gabino Abánades, l’home que va dirigir l’any 1975 l’enterrament de Francisco Franco a la basílica del Valle de los Caídos, i que va ser director dels serveis funeraris de Madrid.

A Mingorrubio, un cementiri de titularitat municipal de 19.472 metres quadrats de superfície sobre terrenys de patrimoni nacional, hi ha més de 2.500 unitats d’enterrament, i hi destaca la concentració de personalitats vinculades a la dictadura de Franco.

A més de Carrero Blanco i Arias Navarro, hi ha enterrats també ministres del règim com Demetrio Carceller, Pablo Martín Alonso, Nemesio Fernández Cuesta, Pedro Nieto Antúnez o el militar Félix Álvarez-Arenas Pacheco, que va assumir la cartera de l’exèrcit durant el primer govern després de la mort de Franco.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut