Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Gobierno condecora el cap de l’Exèrcit de Bolsonaro que legitima la dictadura brasilera

A petició de l’Exèrcit de Terra espanyol

Redacció
Redacció 28/06/2019
El general Edson Leal Pujol durant la visita realitzada per Francisco Javier Varela Sales, Cap de l'Exèrcit de Terra espanyol/ Web de l'exèrcit de Brasil

El Gobierno de Pedro Sánchez ha decidit atorgar la ‘Gran Cruz del Mérito Militar’ amb distintiu blanc al general brasiler Edson Leal Pujol , segons es va publicar al ‘Boletín Oficial del Estado’ (BOE) el passat 15 de juny sota la signatura de la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, i del rei espanyol, Felipe VI. Així, l’Estat ha condecorat a l’actual cap de l’Exèrcit de Terra del país presidit per l’ultradretà Jair Bolsonaro; ambdós legitimadors de la terrible dictadura militar que va viure Brasil entre 1964 i 1985.

Enguany, de fet, en una entrevista al digital brasiler UOL, Edson Leal Pujol va assegurar que les Forces Armades no es penedien del cop d’estat de 1964 i va afirmar que la dictadura havia servit per “impedir la implantació d’un règim totalitari d’esquerra i comunista al Brasil” i calia “agrair-ho a les persones que van impedir això”. Segons ‘Público’ -que ha avançat la notícia- el Ministerio de Defensa ha explicat que la condecoració a Leal respon a la “proposta de l’Exèrcit de Terra espanyol per l’estreta relació que aquest exèrcit manté amb el brasiler al llarg del temps”. En efecte, fa una mica més d’un mes, el general Francisco Javier Varela Salas, Cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra espanyol, es va desplaçar a Brasil per a realitzar una visita oficial a Leal.