Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El franquisme es manifesta sense complexes: augmenten un 33% les visites al Valle de los Caídos

La deriva cap a la ultradreta de la societat espanyola s’ha posat de manifest amb la irrupció de Vox a Andalusia i la seva possible entrada a altres indrets de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 04/01/2019
Un franquista al Valle de los Caídos/ ACN

La deriva cap a la ultradreta de la societat espanyola s’ha posat de manifest amb la irrupció de Vox a Andalusia i la seva possible entrada a altres indrets de l’Estat segons les enquestes. També pel discurs autoritari de Pablo Casado al PP i de Ciudadanos i, atenció,  per l’allau de visites que ha tingut El Valle de los Caídos enguany.

Si bé és cert que no es pot afirmar que tots els que el visiten ho fan per a gaudir d’una jornada franquista completa, el que està clar és que s’han disparat els visitants des que Pedro Sánchez va anunciar la intenció del Gobierno d’exhumar la mòmia del dictador sanguinari Francisco Franco.

Tant és així que a partir del segon trimestre del 2018, les visites del Valle de los Caidos es van disparar fins al punt de registrar l’afluència més gran des del 2007 (419.396 persones).

Segons explica el diari ElIndependiente, el mausoleu franquista va rebre durant l’any passat 378.875 visitants, una xifra que representa un increment del 33,75% en relació a 2017.

De juliol a desembre es van compatibilitzar un sorprenent augment, concretament gairebé 265.000 visites, xifra que per poc iguala a tota la registrada durant l’any 2017.