Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

El fotògraf de La República rep premi internacional

El fotògraf d’aquest diari, Marc Puig, ha guanyat avui el premi de plata en la secció Spot News, en el prestigiós concurs internacional: College Photographer of the Year. La fotografia […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 05/11/2018
Fotografia de Júlia Termes

El fotògraf d’aquest diari, Marc Puig, ha guanyat avui el premi de plata en la secció Spot News, en el prestigiós concurs internacional: College Photographer of the Year. La fotografia titulada: Police attack against democracy, mostra com un Guàrdia Civil escanya un ciutadà i un Mossos l’agafa, el dia 20 de setembre de 2017, durant les manifestacions en defensa del govern d’aquell dia.

Police attack against democracy

Puig, alumne de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, ha desenvolupat una molt prometedora carrera en el fotoperiodisme d’actes de masses. En el seu Instagram podem trobar una cobertura de concerts i festes populars on es pot apreciar la curada tècnica del fotògraf. D’altra banda, durant els fets d’octubre i en les manifestacions independentistes ha aconseguit fer de la valentia una virtut per trobar el moment que simbolitza millor la conjuntura política.

Els premis College Photographer of the Year van ser fundat per Cliff i Vi Edom el 1945. Actualment els administra la Universitat de Missouri amb el patrocini de l’empresa Nikon. National Geographic també dóna suport als premis de fotografia.