Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El famós fotoperiodista Emilio Morenatti assegura haver estat agredit en una marxa feminista a Barcelona

La mobilització a favor de les treballadores sexuals exigia als mitjans de comunicació no fer-ne fotos ni vídeos

Redacció 08/03/2023
Fotografia de Xavier Jubierre

El fotoperiodista Emilio Morenatti ha assegurat haver estat agredit per manifestants feministes en una mobilització d’aquest dimarts al vespre a Barcelona que ell cobria. El fotògraf en cap de l’agència de notícies Associated Press i guanyador d’un premi Pulitzer ha relatat a Twitter que va ser agredit amb puntades de peu i cops de puny per més d’una desena de dones “enfurismades” per “intentar fer fotos”.

“Només volia informar sobre la seva reivindicació, finalment m’han fet fora a empentes del carrer on es manifestaven”. També li van tirar diversos gots de cervesa, alguns dels quals va poder esquivar i altres no. De moment els Mossos d’Esquadra no tenen cap constància que hagi denunciat formalment els fets.

En el mateix fil de Twitter, Morenatti ha explicat que altres periodistes també van ser amenaçats i agredits verbalment. La manifestació va començar a les 7 de la tarda a la parada de Metro de Maria Cristina, sota el lema ‘Se va a armar la gorda’, i defensava els drets de les treballadores sexuals.

Durant el trajecte es van repartir octavetes als periodistes prohibint-los fer fotos i vídeos de la manifestació al·legant que la policia utilitza aquestes imatges per investigar les manifestants. “No som una atracció de fira ni una icona turística, així que no volem ser fotografiades ni simplement observades com una processó”, diu el paper.