Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El fallit govern de Colau i Collboni: Amenaça de desnonament a una residència d’avis de Barcelona

Afers Socials treballa des de fa setmanes amb la direcció del centre en la recerca de solucions per als usuaris, mentre serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona no ha trobat una solució

Redacció
Redacció 26/02/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni, encaixant les mans

Amenaça de desnonament a una residència d’avis de l’esquerra de l’Eixample per finalització del contracte de lloguer per culpa d’un fons voltor

La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample ha denunciat que la residència de gent gran Nostra Senyora Meritxell, al 602 de la Gran Via de Barcelona, està “amenaçada de desnonament” el dia 3 de març per finalització de contracte de lloguer “després de 15 anys funcionant en aquest edifici”. Segons l’entitat el “fons voltor estranger” Singh Propico III SL ha comprat l’immoble per construir-hi “pisos de luxe”.

L’Ajuntament de Barcelona responsable també del Consorci de Serveis Socials de la ciutat incapaç de trobar una solució

La Xarxa es mostra disposada a evitar que “un cop més” el negoci “especulador” es posi “per davant de la vida” i “deixi sense casa la nostra gent”. Per això exigeix a la Generalitat i a l’Ajuntament que “donin solució” tant a la necessitat de reallotjament de les persones que hi viuen, com també al manteniment dels llocs de feina.

L’Ajuntament de Barcelona passa el drama al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat a l’ACN que fa setmanes que treballa en aquest assumpte, després que la direcció del centre els el comuniqués. El Departament afirma que “garantirà en tot moment” l’atenció dels residents, tot i que es tracta d’una residència “privada i sense cap finançament públic”.

 

Al costat de la direcció del centre, Afers Socials ha analitzat en les darreres setmanes els perfils de les persones que viuen en la residència per veure on se’ls pots atendre, d’acord amb la situació socioeconòmica de cadascuna, “per si finalment el dia 3 de març es produeix el desnonament”.

 

El Departament afirma que s’ha compromès a reubicar set dels residents en altres equipaments residencials per a gent gran.

 

En canvi, la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample demana que s’expropiï l’edifici i que la residència passi a ser pública, per tal de mantenir-hi els residents actuals i internalitzar els llocs de treball.