Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

El director català Daniel Calparsoro adapta al cine el llibre ‘El silencio de la Ciudad Blanca’

L’adaptació del llibre El silencio de la ciudad blanca arribarà als cinemes el 30 d’agost del 2019 dirigida pel cineasta català Daniel Calparsoro. La cinta, coproduïda per Atresmedia i Rodar i […]

Redacció
Redacció 03/12/2018
Juan Camartos - Wikipedia

L’adaptació del llibre El silencio de la ciudad blanca arribarà als cinemes el 30 d’agost del 2019 dirigida pel cineasta català Daniel Calparsoro. La cinta, coproduïda per Atresmedia i Rodar i Rodar, estarà protagonitzada per Javier Rey, Belén Rueda, Aura Garrido i el català Àlex Brendemühl. El director català porta a la pantalla gran la primera part de l’exitosa Trilogía de la Ciudad Blanca, de l’escriptora basca Eva García Sáenz de Urturi i publicada per l’editorial Planeta. Les tres novel·les de la trilogia es mantenen entre els títols més venuts des de la seva publicació, sumen més de 50 edicions i s’han traduït a vuit idiomes.

Daniel Calparsoro, que ha dirigit altres pel·lícules com Cien años de perdón o El aviso, es posa darrere de la càmera en aquest thriller d’intriga que transporta l’espectador a la històrica ciutat de Vitòria, on tenen lloc uns violents crims que fa dues dècades que atemoreixen la població. Malgrat tractar-se d’una trilogia, la gravació de la segona i tercera part dependrà de l’èxit a taquilla d’aquesta primera part.

Javier Rey en aquesta cinta es posa en la pell d’Unai, un inspector de policia que haurà de gestionar una investigació policial contaminada per les xarxes socials i fer front un assassí camaleònic i despietat. L’actor gallec és una de les cares conegudes del moment: protagonista del fenomen televisiu Fariña -sèrie per la qual a rebut el premi Iris al Millor actor del 2018-, un dels actors principals a Velvet i recent guanyador de la Biznaga d’Or al Festival de Màlaga per la cinta Sin fin.

La resta de personatges principals són Belén Rueda en el paper de la subcomissària Alba; Aura Garrido representant la inspectora Estíbaliz; Manolo Solo interpretant al periodista Mario i el català Alex Brendemühl en el paper doble dels bessons Tasio i Ignacio. Un dels actors que completa el repartiment és Alex Monner, conegut pel seu paper a la sèrie Polseres Vemelles o al film La propera pell, entre d’altres.