Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El desconcert d’Ada Colau

No té cap sentit realitzar l’anunciat “Concert als balcons”, ideat per l’alcaldessa de Barcelona, si no és per atendre la demanda del seu soci de govern d’anar del bracet amb Madrid. Tot s’hi val per intentar “colar” que l’eslògan “mejor unidos” ho cura tot

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 02/05/2020
Ada Colau, en una imatge d'arxiu / Barcelona en Comú

I tampoc no pot ser que ara Mediapro, i la seva participada El Terrat, surtin a la desesperada a salvar l’alcaldessa dient que a l’ajuntament no li costarà res. La xifra que es comenta és de 200.000 € i, ves per on, resulta que els artistes no cobraven.

Els músics convidats s’han sentit enganyats, del primer a l’últim, quan els han demanat que actuessin gratuïtament, en uns moments tan complicats com els que pateix la cultura per culpa d’aquesta crisi.

Que els tres organitzadors, Ada Colau, Mediapro i El Terrat, es vulguin fer un “auto-regal” no és la millor de les genials pensades que es podrien tenir en plena crisi de la Covid_19 i, a més manllevant la idea de “concert als balcons” una cosa que multitud de músics estan fent cada dia.

Fer aquest concert generarà mal rotllo i sospites de com s’acabarà pagant-ne la realització, malgrat que ara les productores diguin que ho assumeixen. Són empreses que, d’una manera o altra, treballen per l’ajuntament de Barcelona i segur que es trobarà la fórmula per compensar-les. La manera com Colau ha intentat organitzar l’espectacle, a major glòria seva, ho ha entorpit tot i ara, el que hauria de fer és demanar disculpes, fer marxa enrere, anunciar que el concert no es farà i parlar seriosament amb el sector cultural per decidir què es pot fer per realment ajudar-lo.

El que pretenia Ada Colau era a l’inrevés: que els artistes l’ajudin a ella.

 

 

Relacionats