Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Defensor del Pueblo demana a la Generalitat un informe sobre la campanya ‘No em canviïs de llengua’

Respon a una queixa de l’eurodiputada Maite Pagazaurtundua (Cs) que denuncia “tints racistes i xenòfobs” i “fòbia” a el castellà

Redacció 13/02/2020
Francisco Fernández Marugán, el Defensor del Pueblo

El Defensor del Pueblo ha demanat aquest dijous al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya un informe sobre la campanya ‘No em canviïs la llengua’, després que l’eurodiputada Maite Pagazaurtundua, de la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu, denunciés que té “tints racistes i xenòfobs”.

La iniciativa ‘No em canviïs de llengua’ es va presentar públicament el passat setembre amb l’objectiu de “conscienciar els catalanoparlants que no canviïn de llengua quan creuen, sigui per l’accent o els trets físics, que el seu interlocutor no va néixer a Catalunya”, segons es llegeix al web de la Direcció General de Política Lingüística.

Segons Pagazaurtundua, el que busca aquesta campanya és revertir el costum de parlar en castellà a Catalunya a persones nascudes a l’estranger.

En la seva resposta, el Defensor del Pueblo, Francisco Fernández Marugán, justifica la recepció de la queixa i indica que ha enviat un escrit al Departament de Cultura de Govern català “traslladant de les consideracions” contingudes a la carta de l’eurodiputada i “sol·licitant la remissió del pertinent informe”.

A més d’escriure a Fernández Marugán, l’eurodiputada s’ha dirigit a la Defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly, i al director de l’Agència de la UE per als Drets Fonamentals, Michael O’Flaherty, enviant-los el mateix text.