Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

El cost de guanyar el premi Planeta: Cercas agraeix al Borbó el discurs repressiu del 3-0 contra Catalunya

La deriva de l’escriptor es fa més que evident al rebre el Premi de periodisme Francisco Cerecedo a la capital del país veí amb una clara traïció al país que l’ha acollit

Redacció
Redacció 29/11/2019
El Rei felicitant a Javier Cercas content amb la repressió de l'1.O

 L’escriptor rep el Premi de Periodisme Francisco Cerecedo de mans del monarca, que li agraeix fugir de “l’equidistància”

Javier Cercas, flamant guanyador del Premi Planeta 2019, ha rebut aquest dijous a la nit el Premi de Periodisme Francisco Cerecedo a l’Hotel Palace de Madrid. L’encarregat de donar-li el guardó ha estat el rei Felip VI, que ha agraït el “coratge” i la “valentia” de l’escriptor per haver fugit “de l’equidistància entre l’estat de dret i els que pretenen destruir-lo”. Cercas ha celebrat el discurs del monarca el 3-O.

El frau del Premi Planeta confirmat amb Cercas, diners per canviar voluntats

“Mentre un grup de polítics traïdors intentava imposar per les braves a la majoria un projecte minoritari, inequívocament antidemocràtic i profundament reaccionari, ens va dir als que estàvem a la banda de la legalitat democràtica que no estàvem sols”, ha precisat. A hora, ha definit el procés com un projecte “contra les llibertats” que busca “derogar l’Estatut i violar la Constitució”.