Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El contundent missatge d’Òmnium al Financial Times sobre l’Espanya dels presos polítics

El procés independentista a Catalunya ja ha ocupat espais en la majoria de capçaleres internacionals i el ‘Financial Times’ no és cap excepció. El prestigiós diari econòmic s’ha fet ressò […]

Redacció
Redacció 04/01/2019
Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu

El procés independentista a Catalunya ja ha ocupat espais en la majoria de capçaleres internacionals i el ‘Financial Times’ no és cap excepció. El prestigiós diari econòmic s’ha fet ressò de diverses notícies relacionades amb el conflicte entre Catalunya i Espanya però, ara, ha permès que sigui directament Òmnium Cultural qui pugui explicar el seu punt de vista.

En un text que l’entitat sobiranista titula “L’oportunitat d’Espanya de provar-se a ella mateixa”, expliquen la injustícia que viuen els presos polítics a l’Estat espanyol (centrant-se, sobretot, en el seu president Jordi Cuixart) i la situació actual del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. D’altra banda, parlen del Consell de Ministres a Barcelona el 21-D i la reunió anterior entre Pedro Sánchez i Quim Torra per insistir en els acords de diàleg entre Gobierno i Generalitat que permetrien a l’executiu espanyol demostrar la “maduresa” de la seva democràcia.

I és que, en una de les publicacions més llegides del món, Òmnium destaca que organitzacions internacionals com Amnistia Internacional o l’Organització Internacional contra la tortura “han demanat l’immediat alliberament” dels presos polítics catalans. “L’Estat espanyol només podrà provar la maduresa de la seva democràcia mostrant que la consciència no és un crim”, conclou l’article.