Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El Consell per la República constitueix l’Assemblea de Representants

La sessió presencial a Canet de Rosselló ha permès la constitució de l’Assemblea de Representants, de la presidenta, vicepresidents i secretaries

Miquel Ventura 14/11/2021
D'esquerra a dreta: Joan Puig, editor de la República elegit primer secretari de la Mesa; Maria Costa, batllessa dels Banys d'Arles, vice-presidenta primera; Ona Curto, presidenta de l'Assemblea; Jordi Pessarrodona, vice-president segon; Assumpció Lailla, secretària segona

L’Assemblea de Representats ha quedat constituïda avui gràcies a una sessió que ha tingut lloc aquest diumenge a Canet de Rosselló, a la Catalunya Nord.

En la sessió s’ha designat la presidenta de l’Assamblea que ha estat la regidora de la CUP a Arenys de Mar, Ona Curto. Ha quedat per davant de Maria Costa, alcaldessa dels Banys d’Arles, i Jordi Pessarodona, regidor represaliat de Sant Joan de Vilatorrada, que ocuparan les dues vicepresidències de la mesa.

Els membres de l’assemblea també han votat les dues secretaries, que han estat per Joan Puig, exdiputat i militant d’ERC i editor de la República,  i Assumpció Laïlla, portaveu de Demòcrates. Després de les votacions dels càrrecs de l’assemblea, s’han aprovat les comissions de treball.

Tot plegat en un ple en què hi han participat els membres de l’assemblea i que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Carles Puigdemont, Toni Comín o Laura Borràs.

La Mesa comptarà amb la representació de tres grans partits independentistes: CUP, ERC i Demòcrates. D’aquesta manera, el Consell per la República té una representació plural de l’independentisme.