Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

El Col·legi de Periodistes considera que la integració de l’ACN a la CCMA podria “enfortir les dues parts”

|

- Publicitat -

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) considera que l’eventual integració de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és “una opció que permetria enfortir les dues parts”. Així ho ha manifestat aquest dilluns després de reunir-se amb els representants dels treballadors de les empreses afectades, en un comunicat que “observa com una opció” la integració per tal de respondre les reivindicacions d’equiparació laboral i salarial de la plantilla de l’ACN amb la resta de professionals de la CCMA.

Publicitat

El CPC també dona suport a les reclamacions de desgovernamentalització de l’Agència, per acabar amb “l’anomalia” de la designació directa per part del Govern de la seva presidència i direcció.

El Col·legi s’ha referit també a l’estudi sobre la viabilitat de la integració, al qual es van comprometre els grups socialista i d’ERC en l’acord de pressupostos. Al respecte, el CPC demana que es garanteixi la neutralitat política del mateix i que no només es basi en criteris econòmics, “sinó que explori realment els pros i contres a nivell orgànic i executiu en el dia a dia de l’ACN”.

Davant de la propera compareixença del comitè d’empresa de l’ACN a la comissió de control de la CCMA, al Parlament, el Col·legi de Periodistes insta els grups parlamentaris a “tenir en compte i respondre les reivindicacions dels i les periodistes”.

Et pot interessar  TV3 i Catalunya Ràdio exclouen la CUP del seu pla de cobertura de les eleccions del 28M
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió