Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

El cognom Guardiola torna a la Generalitat

El Govern ha nomenat aquest dimarts Francesca Guardiola com a delegada als Països Nòrdics, segons els acords del consell executiu. Amb el seu nomenament el govern de Quim Torra restitueix […]

Avatar
Agències 11/12/2018
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City / ACN
El Govern ha nomenat aquest dimarts Francesca Guardiola com a delegada als Països Nòrdics, segons els acords del consell executiu. Amb el seu nomenament el govern de Quim Torra restitueix Guardiola al capdavant de la delegació amb seu a Copenhaguen, on havia sigut delegada fins a l’aplicació del 155 a l’octubre de l’any passat. Tanmateix, la nova seu als Països Nòrdics estarà ara ubicada a Estocolm, a Suècia, i no a la capital danesa. Llicenciada en Filologia Catalana i amb un màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona i la City, University of London, Guardiola va ser directora de Relacions Institucionals d’ACCIÓ i també de Relacions exteriors a la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat.
Des de l’abril del 2018 fins ara, Guardiola havia estat reubicada a l’Oficina d’Acció Exterior i Relacions amb la UE al Parlament de Catalunya d’on és funcionaria des del 1985. A finals de novembre, el Govern va aprovar l’obertura de sis delegacions a l’exterior: als Bàltics, als països Nòrdics, a l’Europa central, al Mediterrani, als Balcans i a Portugal. Amb aquesta decisió l’executiu de Quim Torra va iniciar la segona fase del pla d’exteriors, la de consolidació, del pla de desplegament previst i que consisteix en la reobertura de les quatre seus tancades durant l’aplicació del 155 que quedaven pendents a Lisboa, Zagreb, Estocolm i Viena, i la posada en marxa de dues noves oficines a Riga, a Estònia, i a Beirut, al Líban.