Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

El CNI va ordenar el trasllat forçós dels agents que vigilaven l’imam de Ripoll

Davant les intoxicacions de mitjans com La Vanguardia, el diari Público assegura que les seves informacions es basen en documentació prèvia a l’atemptat i “no pas en una reconstrucció a partir dels dispositius electrònics dels terroristes”

Redacció
Redacció 30/07/2019
El cap d'investigació de 'Público', Carlos Enrique Bayo, durant la seva compareixença a la comissió d'investigació dels atemptats del 17-A

El Centre Nacional d’Intel·ligència va ordenar un trasllat forços dels dos agents que vigilaven l’imam de Ripoll, després dels atemptats del 17 d’agost. Segons explica Público, la versió d’aquest mitjà apunta com els membres del servei d’espionatge espanyol han estat traslladats a l’Àfrica i Amèrica Llatina. Davant les intoxicacions de La Vanguardia, el diari editat per Jaume Roures es defensa que les darreres informacions publicades sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils es basen en documentació obtinguda directament pels agents del CNI, “no pas a partir de cap dispositiu electrònic” dels terroristes.

El periodista Carlos Enrique Bayo assegura que les seves informacions, en gran part, procedeixen de la feina feta pels serveis d’intel·ligència a l’exterior. “Res d’això forma part de la reconstrucció cronològica duta a terme pels Mossos d’Esquadra”, explica l’autor de l’article.

Relacionats