Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Ciudadanos més planyívol presenta un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vic, per prohibir-los instal·lar una carpa

Carrizosa, amb el discurs victimista habitual de la formació taronja, afirma que la posició de l’alcaldessa “és insòlita en democràcia”. De moment, haurà de pintar-se a l’oli la carpa de Cs’ a Vic

Agències 21/01/2022

El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest divendres que presentaran un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vic per haver-los prohibit instal·lar una carpa informativa a la ciutat.

Carrizosa considera que la decisió del consistori és “insòlita en una
democràcia”: “Sembla que se’ns apliqui la llei de ganduls i malfactors”. Per això, el partit ha volgut fer un acte polític aquest divendres a la plaça Major per demostrar que “tenim dret a ser aquí”. El que no ha comentat que la llei que ha citat Carrizosa era una normativa franquista, que va aplicar precisament el règim dictatorial per oposar-se a la identitat catalana.

L’Ajuntament s’ha emparat en l’ordenança municipal de bon govern, civisme, bones costums i convivència per vetar la carpa. Es dona el cas que també ho ha denegat al PPC –que ja ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia- i a ‘Escuela de Todos’ i qui també ha interposat una denúncia al consistori.

Carrizosa ha relatat que des de Cs volien instal·lar una carpa a la plaça Major de Vic per exposar als ciutadans diversos temes polítics. “Aquest és un dret que tenim tots els partits en democràcia”, ha defensat, tot afegint que “que hi hagi ajuntaments que ens deneguin a certs partits polítics posar carpes és una cosa insòlita en una democràcia”.

De fet, ha dit que es tracta d’una acció “totalment il·legal” i, per aquest motiu, ha anunciat que interposaran un contenciós administratiu contra la decisió de l’Ajuntament, encapçalat per Anna Erra (JxCat)

D’altra banda, Carrizosa també ha volgut denunciat que “cap dels 50 ajuntaments de la comarca d’Osona té la bandera espanyola onejant al balcó”. Assegura que es tracta d’un fet “indignant” i ha dit que, fins i tot, “no oneja en dos ajuntaments governats pel PSC: el de Centelles i Les Masies de Voltregà”.

Carrizosa ha fet el ploramiques perquè, a parer seu, no es compleix la legalitat en aquests consistoris, però no obstant això, no ha tingut temps de comentar els incompliments amb la legalitat amb la llengua catalana.