Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

El català també està en perill al món de la psicologia

|

- Publicitat -

Entre lleis audiovisuals i l’escàndol de la sentència del 25% de castellà a les escoles, hi ha altres sectors que també estan en perill en matèria lingüística, amb un castellà que ho domina tot i fa arraconar el català per la comoditat que suposa.

Publicitat

En l’àmbit psicològic això no és una excepció, i els dies 1 i 2 de juny hi haurà eleccions al Col·legi de Psicologia de Catalunya, amb molt poca oferta per revertir aquesta situació. Els únics candidats amb intenció d’oferir més possibilitats en català són Som Psicologia, que proposaran l’augment de la traducció i publicació de llibres sobre aquesta matèria en català, i també lluitarà per la traducció i la barema de tests al català.

En una nota informativa, Som Psicologia alerta que el català és molt residual tant a les facultats com en la manca d’ofertes de llibres en català. Un fet encara més greu pel que fa als tests d’avaluació, els quals ofereixen baremacions molt diferents depenent de l’idioma, ja que fets com el temps de resposta de l’individu és variable depenent de quina sigui la seva llengua materna.

Et pot interessar  El català, el basc i el gallec es podran utilitzar al Congrés la setmana que ve
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió