Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El Brexit retarda la negociació de l’Acord d’Associació d’Andorra amb la UE

“Hi ha proximitat amb la legislació actual i els elements internacionals”, com és la Carta Social Europea

Avatar
Agències 05/02/2020

Les negociacions per a l’Acord d’Associació d’Andorra amb la Unió Europea es poden veure retardades, segons ha explicat aquest dimecres el ministre Portaveu, Eric Jover, vist que per a la UE és prioritària la negociació de la separació amb el Regne Unit.

Jover ha informat que les clàusules de salvaguarda, inclosa la de denúncia per sortir de l’acord si una de les parts considera que ja no li és beneficiós, s’han tingut en compte des del principi de les negociacions.

Així mateix, el ministre ha valorat que el posicionament del Govern “no s’allunya” de l’exposat per les principals associacions patronals d’Andorra, i que el punt més diferenciat es troba en els drets socials.

En aquest sentit, Jover ha defensat que amb les exigències de la UE “hi ha proximitat amb la legislació actual i els elements internacionals”, com és la Carta Social Europea.

Així, i centrant-se en la qüestió del subsidi d’atur, el ministre ha valorat que hauran de debatre, però que “no sembla incompatible” la prestació que actualment es dóna a Andorra, ja que la UE dóna les seves directrius, però en l’aplicació cada país mira per la seva idiosincràsia.

El ministre Portaveu ha aprofitat per desmentir que hi hagi algun afectat pel coronavirus al país, en el mateix sentit de la publicació que aquest dimarts va realitzar el compte oficial del Govern d’Andorra a Twitter.

Més informació a Andorradirecte