Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

El 71% dels catalans prefereix viure en una república que en una monarquia

|

- Publicitat -

El Centre d’Estudis d’Opinió ha publicat avui els resultats de diferents enquestes polítiques a Catalunya. Segons el CEO, ERC guanyaria les pròximes eleccions catalanes, i més endavant també ha publicat el gràfic de quin model de govern preferiria el poble català. La gran majoria de catalans preferirien viure en una república que en l’actual monarquia a la qual Espanya té sotmès a tots els ciutadans. En concret, un 71% de catalans canviaria la monarquia per una república, i només el 14.4% seguirien amb el model actual. Sorprèn també, el fet que un 12,1% no sapiga exactament quina forma de govern és millor.

Publicitat

D’altra banda, segons la intenció de vot dels partits del Parlament que presenta el CEO, els partits independentistes presenten nombres extremadament baixos de preferència per una monarquia, mentre que el PP guanya per golejada en el desig de seguir tenint un cap d’estat, amb un 60,5% de la seva intenció.

Et pot interessar  El CEO apunta que l'independentisme perdria la majoria absoluta en unes eleccions catalanes que el PSC guanyaria folgadament
Publicitat

Més notícies

Opinió