Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Yolanda Díaz assegura que el SMI s’apujarà “més que mai” i aposta que ho faci per sobre el 60% del salari mitjà

Quan trontolla la credibilitat per l’esquerra del gobierno la ministra sempre surt a donar un cop de mà

Redacció 25/08/2022
Yolanda Díaz, vicepresidenta del gobierno

Oportuna com sempre quan hi ha un moment complicat per al gobierno “més progressista de la història”, la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, als passadissos del Congreso i per desviar l’atenció dels mitjans, ha assegurat aquest dijous que el Salari Mínim Interprofessional s’apujarà “més que mai” i ha apostat perquè superi el 60% del salari mitjà a l’Estat. La ministra ha volgut de nou fer aparèixer el gobierno del que forma part del més a l’esquerra possible i ha garantit que l’augment es durà a terme i ha remarcat el “moment de màxima excepcionalitat política” i d’una inflació “com mai no havíem conegut des de segle passat”. D’altra banda, la vicepresidenta del govern espanyol ha reclamat a la CEOE que “es comprometi amb el seu país” i ha expressat el seu “suport explícit” a les mobilitzacions sindicats contra la patronal espanyol.

Díaz ha recordat que l’article 27 dels Estatuts dels Treballadors constata que, entre d’altres, un dels supòsits per revalorar l’SMI és la inflació i la situació econòmica del país, que és de “màxima incertesa”, ha dit. La titular de Treball ha comentat que amb relació a la comissió d’experts prevista per al pròxim dia 2 de setembre traslladarà la necessitat que l’increment se situï “més enllà” de la senda del 60% del salari mitjà a l’Estat. “Crec que el senyor Garamendi sap molt bé què està passant al nostre país i bloquejar la negociació dels convenis col·lectius no és una bona recepta”, ha assenyalat.

Díaz ha fet aquestes declaracions a la porta del Congrés on aquest dijous es debat la convalidació del decret d’estalvi energètic, que segons la ministra ha de “pal·liar la situació econòmica i social de màxima preocupació al nostre país”. “El que volen els ciutadans és política útil”, ha comentat la ministra, que s’ha mostrat convençuda que el text tirarà endavant. Ràpidament n’han divulgat el vídeo a les xarxes com la gran cosa, quan es tracta simplement d’una idea, d’una intenció mentre que a dins l’hemicicle es decideixen coses apalpables i del moment: