Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Raquel Sánchez descarta traspassar l’AP-7 i l’AP-2 a Catalunya a la Generalitat

De nou preval la visió unitària i centralista de l’estat sobre cap altra consideració

Agències 30/08/2021
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha descartat traspassar a la Generalitat la gestió de l’AP-7 i l’AP-2 en els trams de Catalunya. En una entrevista de TV3, recollida per Europa Press, ha respost d’aquesta manera quan li han preguntat per aquesta petició del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró. Sánchez ha assegurat que “no està dins dels objectius del Ministeri” i que el Govern central no està en aquesta fase de negociació ni de parlar-ne amb el Govern.

Ha donat per “finalitzat” el model de peatges fins ara existent i ha apuntat que el Govern central estudia un sistema de tarificació per ús que garanteixi el manteniment de les vies i la seguretat vial. En tot cas, ha de ser “un sistema públic i just”, per la qual cosa ha avançat que, literalment, serà la mínima tarificació possible.

Sobre l’anunci de la Generalitat de descartar el pagament d’una vinyeta, Sánchez ha considerat que és un canvi de posició “positiu” perquè hi ha altres sistemes que ha assegurat que són més justs i homogenis.