Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

L’economia espanyola trontolla i rep una estirada d’orelles des de Brussel·les

El panorama econòmic per Espanya pinta negre. Davant la més que segura impossibilitat d’aprovar els pressupostos del 2019 i la inestabilitat que generarà la situació s’hi ha d’afegir la situació […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/11/2018
La ministra d'Economia, Nadia Calviño

El panorama econòmic per Espanya pinta negre. Davant la més que segura impossibilitat d’aprovar els pressupostos del 2019 i la inestabilitat que generarà la situació s’hi ha d’afegir la situació de l’Ibex-35. La borsa espanyola està en caiguda lliure des de fa mesos i encara Espanya té un atur superior al 15% i ara només faltaven les previsions negatives de Brussel·les.

Des del sí de la Unió Europea, s’ha fet una estirada d’orelles a l’Estat espanyol i la capital Europea ha empitjorat les previsions econòmiques espanyoles: menys creixement i més dèficit que en el seu últim càlcul.

Segons el document ofert per Brussel·les que analitza el futur pròxim de tots els països de la zona euro, l’economia espanyola creixerà dues dècimes menys que en l’última previsió publicada per l’organisme el passat mes de maig. Pel que fa al dèficit públic, la Comissió estima que serà dues dècimes superiors a les recollides en les seves últimes previsions. L’organisme no té clar les previsions d’ingressos que té el Gobierno amb la taxa digital i l’impost a les transaccions financeres.

Relacionats