Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La dada econòmica de Netflix que deixa Espanya en ridícul

La banca espanyola no passa pel seu millor moment a borsa

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/08/2019

Ras i curt: una dada econòmica sobre Netflix, la plataforma que ofereix series, pel·lícules i documentals en línia per una subscripció mensual, deixa en ridícul Espanya.

Segons publica el digital d’economia Merca2.es, la capitalització borsària actual de l’empresa audiovisual americana és superior a tota la banca espanyola.

La capitalització borsària és una mesura econòmica que indica el valor total d’una empresa segons marca el preu de mercat. És a dir, és el valor total de totes les accions d’una empresa que cotitza en borsa.

Per entendre’ns, Netflix val més que tota la banca espanyola en borsa. La seva capitalització és de 120.826.000 d’euros i supera la suma de tots els bancs espanyols cotitzats, que suposen 118.179.000 d’euros.

Això significa que la confiança dels inversors en el negoci de Netflix és més alta que als bancs espanyola. Durant aquest 2019 han perdut un 20% del seu valor a borsa de mitjana. El mitjà citat explica que és causa de la política de tipus negatius del Banc Central Europeu, la desacceleració econòmica del Vell Continent, la incertesa política a Espanya i la baixa rendibilitat del sector associada a la deriva monetària del BCE.