Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els empresaris preparen un acte reivindicatiu el 4 de març

|

- Publicitat -

Les organitzacions empresarials catalanes preparen un gran acte reivindicatiu per manifestar el rebuig als aldarulls dels darrers dies i reclamar a les administracions mesures per a la recuperació econòmica, segons han avançat diversos mitjans i ha confirmat l’ACN. L’acte està previst per al pròxim dijous 4 de març i comptarà amb la participació de les patronals catalanes Foment del Treball i PIMEC, així com altres entitats representatives del món empresarial, com el Cercle d’Economia o la Unió de Federacions Esportives (UFEC). L’objectiu de l’acte, amb el lema provisional ‘Ja n’hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació’, és que hi participen el màxim nombre d’entitats i gremis de tots els sectors.

Publicitat

El manifest que les més de 100 organitzacions empresarials preparen per condemnar els aldarulls avisa que “la violència és la millor aliada per destruir ocupació”. El text, que encara és un esborrany i s’acabarà de tancar en els propers dies, es presentarà dijous al migdia en un acte unitari del món empresarial a l’Estació del Nord. Els convocants avisen que “l’aparent paràlisi governamental s’ha vist agreujada per comportaments violents i incívics” que enfonsen “fins a nivells mai vistos la imatge de Catalunya i la seva capital”. Per això, veuen “urgent i imprescindible” un “Pacte de País” per a la recuperació. En aquest sentit, el document que s’està negociant aposat per una “immediata negociació i subscripció d’un Pacte de País per a la recuperació econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil”. El pacte, apunten, ha de ser “el més transversal i amb el consens més gran possible”.

En el document que s’està treballant, els empresaris reiteren que el dret de manifestació s’ha d’exercir “de forma cívica i pacífica” i exigeixen al Govern que faci servir “la seva autoritat democràtica i els seves responsabilitats sense complexes, a fi de recuperar la convivència i la pau” als carrers. També demanen a l’Executiu que doni “el màxim suport” als Mossos. En aquest sentit, expressen la seva “enorme preocupació pels aldarulls”, que consideren que “comprometen” el futur col·lectiu perquè “perjudiquen greument la capacitat de Barcelona i de tot Catalunya d’atreure turisme de qualitat, talent i inversions”.

Per tot plegat, les organitzacions empresarials també demanen un “nou govern sense dilacions” que sigui “estable, cohesionat i actiu, i que tingui com a objectiu principal la recuperació econòmica de la crisi provocada per la pandèmia”. “No és el moment de les disputes polítiques, sinó el de la cooperació, la responsabilitat i la lleialtat institucional”, avisen en l’esborrany.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió