Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Aragonès: és “absolutament imprescindible” que la gestió catalana sobre l’aeroport del Prat formi part de l’acord final

La CUP i els Comuns hi discrepen frontalment, els uns com a línia vermella per als pressupostos i els altres per raons ecològiques

Redacció 21/08/2021
Fotografia de la torre de control de l'aeroport del Prat i d'un avió enlairant-se al fons de la imatge

El MHP Aragonès ha avisa l’Estat que és “absolutament imprescindible” que la gestió catalana sobre l’aeroport del Prat formi part de l’acord final del Pla Director: “De res servirà augmentar la capacitat de l’aeroport si Catalunya no en gestiona el futur”, ha advertit i s’ha trobat amb l’oposició de la CUP i també dels Comuns.

Els cupaires plantegen com a línies vermelles l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus i el president hi replica que aquests dos aspectes “no estan inclosos” a l’acord d’investidura que hi ha entre ERC i la CUP: “I nosaltres, el que complim, son els acords en la seva literalitat”. El president està “convençut” que durant les properes setmanes s’avançaran “molts” aspectes de l’entesa entre republicans i anticapitalistes.

Aragonès ha insistit que Catalunya ha de gestionar el Prat: “Qualsevol de les propostes de futur ha de passar per la gestió catalana de l’aeroport. És absolutament imprescindible”, ha remarcat el president, que defensa que a l’acord final del Pla Director del Prat hi figuri aquesta competència. El cap del Govern defensa que la gestió ha de ser “de la societat catalana” per poder determinar l’estratègia i la gestió d’aquesta “infraestructura de país”, des de la Generalitat i les administracions locals fins a les entitats socials i econòmiques. “L’Estat hi pot tenir la seva participació com una administració més”, ha afegit Aragonès.

“De res serviria un augment de la capacitat del Prat, amb tots els problemes, sacrificis, l’esforç i el debat que pot comportar i afrontar, si des de Catalunya no gestionem el futur de l’aeroport. No podem assumir una infraestructura i que es gestioni des de 500 quilòmetres, i que no serveixi pels objectius marcats inicialment”, ha insistit. I ha estat l’afirmació que “De res servirà augmentar la capacitat de l’aeroport si Catalunya no en gestiona el futur” la que ha provocat la rèplica dels comuns: