Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Així desmunta el CCN l’argumentari econòmic que fa servir l’unionisme per criticar el tall a l’AP-7

Lliçó de dades i de coherència dels empresaris independentistes

Gerard Sesé
Gerard Sesé 14/11/2019

L’unionisme, des del més radical al més “moderat”, va tenir clar que per intentar desprestigiar l’acció de Tsunami Democràtic i les mobilitzacions ciutadanes tallant carreteres arreu del Principat calia tirar de demagògia amb suposats arguments econòmics.

Les pèrdues econòmiques, la inestabilitat de les empreses i les afectacions a Catalunya eren raonaments tronats que el Cercle Català de Negocis ha desmuntat amb 3 simples tuits.

La idea és clara: l’afectació a l’AP-7 afecta principalment a l’Estat, ja que el Principat té també d’entrada el port de Barcelona: “Per l’AP7 circula el 60% de les exportacions d’Espanya a la Unió Europea i 20.000 tones diàries de mercaderies. És una infraestructura estratègica que tallada comporta un cost de molts milions euros diaris per l’Estat”.

D’altra banda, feia una comparació que deixava desarmats els unionistes: “Tenir l’AP7 tancada costa 15 milions d’euros al dia. El desplegament policial pel referèndum 87 milions”.

Però la sentència més demolidora i que evidencia la demagògia unionista és la següent afirmació: “El que minva l’economia catalana no és un tall de 3 dies, sinó l’espoli fiscal a la que està sotmesa per part del Reino d’España. Estem parlant de 16.000 milions”.

El colofó era recordar a Foment del Treball que més mal van fer les trucades de Felipe VI forçant a les empreses a canviar la seu social de Catalunya que no pas el tall a l’AP-7.