Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

EasyJet, davant les crítiques per deixar sense vol diversos manifestants d’Estrasburg: “En español te podré asistir con mucho gusto”

Va cancel·lar ahir a última hora el vol que havia de portar diversos independentistes catalans a la manifestació davant del Parlament Europeu

Redacció 02/07/2019
Imatge d'un avió d'EasyJet/ Twitter @easyJet

La companyia aèria EasyJet va cancel·lar ahir a última hora el vol 1078 que havia de sortir a les 20:45h de Barcelona per arribar a Basilea i que havia de portar diversos independentistes catalans a la manifestació davant del Parlament Europeu d’Estrasburg.  Segons la companyia, el vol va anul·lar-se perquè “la tripulació ha assolit la capacitat màxima durada legal de la seva jornada laboral a causa de retards anteriors causats per les males condicions meteorològiques i les restriccions de control de trànsit aeri”. “La interrupció està fora del nostre control i es considera una circumstància extraordinària”, van dir.

Explicacions que no van convèncer tothom ja que, alguns usuaris de Twitter, van queixar-se. Entre les reclamacions, hi ha una d’un perfil (sospitós de ser un bot) escrita en català i la qual ha contestat EasyJet en un acte de discriminació lingüística: “¿Serías tan amable de escribir tu mensaje en español? Lamentablemente no hablo el idioma en el que me escribes. Pero en español te podré asistir con mucho gusto”, han escrit des del compte oficial de la companyia.