Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Dubtes sobre el Sant Jordi del 23 de juliol

Tres llibreries de Figueres les primeres en desmarcar-se’n

Redacció 11/07/2020

L’ajornada festa de Sant Jordi, del seu dia, 23 d’abril, a la data del 23 de juliol, comença a presentar dubtes. En el moment de decidir aquest canvi de data de la festa, el consens era ampli i, fins fa poques dates, l’acord era clar i es buscava no només no perdre la festa i el seu sentit cultural i cívic sinó, també minimitzar la sotragada econòmica del sector.

Ara, però, algunes veus s’aixequen en contra de la idoneïtat de fer la festa i més quan estem en un moment de rebrots de la pandèmia. En concret, i faltant dues setmanes curtes per al dia triat, tres llibreries de Figueres, L’Auca, La Ploma i La Bookman, han anunciat que no ho celebraran perquè consideren que no és ni viable, ni ètic ni segur en el context actual i per això no muntaran les habituals parades a la rambla de la ciutat.

En un comunicat conjunt asseguren no trobar coherent celebrar una diada de Sant Jordi quan “La Covid-19 ha tingut unes conseqüències devastadores per a tot el sector de la cultura del nostre país. Centenars de concerts, obres de teatre, fires culturals, etc. han hagut de ser cancel·lats o reprogramats”.