Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Dolors Bassa diu que ERC “té l’obligació” de continuar governant amb Junts després del 14-F

Assegura que hi ha coses que hauria fet diferent que el seu successor, Chakir El Homrani. Critica, però, que Quim Torra critiqui ara la gestió de la pandèmia: “no són oportunes”

Agències 02/01/2021
Dolors Bassa sortint de la presó el 17 de febrer del 2020.

L’exconsellera i presa política, Dolors Bassa, ha assegurat que ERC “té l’obligació” de governar conjuntament amb Junts després de les eleccions del 14-F. Així ho ha dit en una entrevista a ‘NacióDigital’, on ha remarcat que “no és que vulgui, és que té l’obligació” de fer-ho. Segons Bassa, la formació liderada per Carles Puigdemont “s’equivoca quan critica l’altra part” perquè “l’enemic no és al moviment independentista”. D’altra banda, Bassa també ha lamentat les crítiques que el president Quim Torra ha fet a la gestió que el Govern durant la pandèmia i ha dit que “no són oportunes” ni “pròpies d’un expresident”.

“Des de fora és molt fàcil fer la crítica quan no has de prendre decisions”, ha carregat Bassa, que ha dit que no li semblen bé els comentaris de Torra perquè “potser té en compte uns amics i un entorn determinat”. “Les solucions les troba el Govern en aquests moments i els problemes que hi ha ara no són els mateixos que els de la primera onada”, ha apuntat.

Sobre la gestió que el Govern ha fet de la pandèmia, ha dit que “fan el que poden” i ha admès que a vegades alguns consellers “han dit coses incoherents” i “una cosa al matí i una altra a la tarda”. “Hi ha hagut molta improvisació, però jo crec que ha passat arreu i a tots els nivells”, ha justificat.

En el cas concret del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies –càrrec que ella ocupava abans de ser empresonada-, Chakir El Homrani, ha dit que hi ha coses que ella hauria fet diferent però ha remarcat que la situació tampoc era la mateixa.

En relació amb les eleccions, Bassa ha apostat per un govern “independentista i d’esquerres” i ha dit que ERC “té l’obligació de parlar i negociar amb tothom i d’avançar cap a la independència però també cap al benestar de la gent”. En aquest sentit, ha dit que si ERC guanya els comicis i forma govern amb JxCat, les polítiques socials “seran l’eix vertebrador” de la nova legislatura.

En relació als indults, Bassa ha dit que manté “l’esperança” però ha lamentat que “tot són especulacions sempre”. En aquest sentit, creu que cal esperar a veure “fets” perquè de moment només hi ha “paraules i promeses”. Amb tot, ha recordat que la seva reivindicació és l’amnistia.

En el cas de la reforma de sedició, ha dit que si no s’ha tirat endavant encara és “per manca de valentia”. “En aquests moments al PSC li interessa recuperar vot que havia perdut cap a Cs i aquesta valentia que podrien tenir no la tenen”, ha lamentat.