Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Dolors Bassa abans d’entrar a presó: “Que la ràbia i la injustícia les canviem amb fermesa. No canviarem cap convicció”

El Gobierno segueix sense moure fitxa per rebaixar la repressió

Redacció 06/04/2021
L'exconsellera Dolors Bassa acompanyada d'Aragonès i Budó abans d'entrar a la presó, el 6 d'abril del 2021 (horitzontal)

Pere Aragonès alerta l’Estat que no renunciaran a l’amnistia i l’autodeterminació

L’exconsellera Dolors Bassa ha creuat la porta per tornar a ingressar a la presó del Puig de les Basses aquest dimarts poc abans de tres quarts de nou del vespre. Ho ha fet després que el jutjat de vigilància penitenciària revoqués el tercer grau tant de Bassa com de Carme Forcadell. “Que la ràbia, la indignació i la injustícia les puguem canviar amb fermesa. Seguim endavant, no canviarem cap convicció i segur que al final guanyarem”, ha dit Bassa en una paraules que ha dirigit al centenar de persones que l’han acompanyat, en una comitiva encapçalada per Pere Aragonès. El vicepresident amb funcions de president ha llançat un missatge a l’Estat i ha assegurat que mantindran “sempre els ideals de República, independència i justícia social”.

“Amnistia i autodeterminació”

Després que Dolors Bassa, acompanyada dels seus familiars, entrés al centre penitenciari, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat que “una vegada més hi ha decisions d’un tribunal que el que fan és coartar drets, no garantir-los”: “Ho hem vist avui, amb l’acabament precipitat del tercer grau per a la Dolors Bassa i la Carme Forcadell que no obeeix a una necessitat de fer justícia, sinó a una voluntat de venjança per part de l’Estat”.

Aragonès subratlla que tant l’exconsellera com l’exvicepresidenta del Parlament i la resta de líders independentistes empresonats o a l’exili marquen el camí a seguir. “Continuar determinats, treballar conjuntament i seguir avançat en la defensa dels drets i la llibertat del país”.

I el vicepresident ha tancat la intervenció adreçant una pregunta a l’estat espanyol: “Fins quan estan disposats a mantenir aquesta situació”. Pere Aragonès ja ha avançat que mantindran “sempre els ideals de República, independència i justícia social” i, per això, insta a trobar una solució “política i democràtica”.

“Avui més que mai, malgrat tot aquest dolors, hem de seguir posant sobre la taula la defensa del dret a l’autodeterminació i l’amnistia per als presos i exiliats. Seguim determinats, com la Dolors i la Carme ens demanen que fem”, ha dit Aragonès.