Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Diumenge de catalanofòbia als mitjans espanyols

Portades, editorials, tertulians… tots contra els indults sense saber-ne els termes ni l’argumentari

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 30/05/2021
L'escut de la inquisició

Després d’intentar servir la informació tan plana com sigui possible sobre els plans de l’executiu de Pedro Sánchez sobre els indults als presos polítics catalans, ara vindria exposar tota la parafernàlia que s’està desfermant en absolutament tots els mitjans espanyols en contra d’aquesta opció que, recordem, els presos no han demanat i ni tan sols van respondre als requeriments sobre pronunciar-s’hi. Estem davant d’un autèntic diumenge de catalanofòbia.

“UN TIEMPO PARA EL CASTIGO Y UN TIEMPO PARA LA CONCORDIA”
La frase de Pedro Sánchez, dirigida a Pablo Casado al Congreso, lògicament no és casual i té a veure amb la imatge triada per aquesta entrada, l’escut de la Inquisició, que a banda i banda de la creu, l’element cristià, hi ha una espasa per a indicar la persecució de l’heretgia i una branca d’olivera que simbolitza la reconciliació fruit del penediment.

INDULTS REVERSIBLES
La imaginació i la capacitat de retorçament de les lleis i de la semàntica que emana de l’ADN espanyol no té límits i ara s’han empescat el terme “indult reversible”, que els experts tradueixen diàfanament:

EDITORIAL DE EL PAÍS: “A LOS CATALANES”
La peça que marca la ideologia del que, en altres temps, va ser el far de l’oxímoron “progressia espanyola”, destil·la tots els ressentiments possibles disfressats de magnanimitat. És de difícil lectura i sort que les xarxes en fan el cribratge:

PORTADA l’ABC
I la portada de l’ABC tractant Rafael Vera, indultat pels GAL, d’expert en la matèria, es comenta sola. I pleguem que no acabaríem.