Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Diferents formacions andaluses aposten per crear “Andalucía en Marcha”

Les forces andalusistes s’han unit sota el projecte “Andalucía en Marcha” i aconseguir un “poder andaluç”. Andalucía Comunista, Partido Renacimiento y unión de Europa, Partido Comunista del Pueblo Andaluz, Partido […]

Redacció 25/08/2018
S'han mantingut diferents reunions abans de posar en marca el projecte / La Nueva Andalucía - AENM

Les forces andalusistes s’han unit sota el projecte “Andalucía en Marcha” i aconseguir un “poder andaluç”. Andalucía Comunista, Partido Renacimiento y unión de Europa, Partido Comunista del Pueblo Andaluz, Partido Nacionalista Andaluz Somos Andaluces, Partido del Trabajo de Andalucía, Asamblea Nacional Andaluza són les formacions que fa temps que es reuneixen per tal d’arribar a acords que els permetin sumar forces. Així ho explica el diari La Nueva Andalucía.

Els participants asseguren que la idea ha anat creixent des de la primera reunió. La voluntat era posar de manifest tots aquells elements en comú per tal de poder establir estratègies i desenvolupar accions i activitats que faci encara més forts els diferents grups. Això sí, mantenint la personalitat i independència de tots.

La voluntat és treure Andalusia de la dependència, reconèixer la seva personalitat i capacitat com a subjecte polític i enfortir la cultura i l’economia de la regió.

Per ara no han intentat formar part de cap projecte conjunt amb altres partits centralistes. De fet, la confluència liderada per IU i Podem, va rebutjar les seves propostes que parlaven d’assumir la seva pròpia independència política en benefici i llibertat per poder reclamar la d’Andalusia, segons recull el digital.