Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Diari des de la presó: Meritxell Borràs relata el temps que va estar a Alcalá Meco

L’exconsellera de Governació Meritxell Borràs publica al setembre 34 dies de tardor i 1 de primavera (Símbol Editors), un diari que va escriure des de la presó i que relata el […]

Redacció
Redacció 07/09/2018
Meritxell Borràs, en una imatge d'arxiu/ ACN

L’exconsellera de Governació Meritxell Borràs publica al setembre 34 dies de tardor i 1 de primavera (Símbol Editors), un diari que va escriure des de la presó i que relata el temps que va estar tancada a Alcalá-Meco, la tardor del 2017.

El diari és una crònica “personal i directa” segons explica l’editorial: “Soc a Brussel·les. El President ens hi ha convocat a tot el Govern”, comença el text del llibre, una transcripció “gairebé mimètica” del diari que Borràs va anar escrivint des de la presó. El pròleg és del periodista Antoni Bassas. El 4 de desembre de 2017 Borràs i la també exconsellera Dolors Bassa van quedar en llibertat -després de 32 nits- en pagar la fiança de 100.000 euros cadascuna que va abonar a ‘caixa de solidaritat’ de l’ANC i Òmnium.

Borràs conversarà amb la periodista Txell Partal durant la Diada de l’11 de Setembre a les 11:45 hores a l’Escenari 1 de la Setmana del Llibre en Català, a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. La presentació pública del llibre serà el dia 18 de setembre, a les 17:30 a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37 de Barcelona), i anirà a càrrec de l’autora i de Bassas.