Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Diagnosticats a Andorra 26 nous casos en els últims cinc dies

El país ha patit 53 defuncions per la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia

Agències 15/08/2020
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra | EP

Des de dilluns passat 10 d’agost fins a aquest divendres s’han diagnosticat 26 nous contagis de Covid-19 a Andorra, vuit d’ells des dijous, segons les dades facilitades pel govern del país.

Dels últims vuit casos, la meitat són personal de suport d’una residència sociosanitària i s’han detectat arran del garbellat que es realitza amb regularitat a residents i professionals d’aquests centres. Segons ha assegurat el Govern andorrà, aquests quatre casos són professionals que “no tenen contacte directe” amb els usuaris del centre sociosanitari afectat.

Al seu torn, s’han donat per guarides 24 persones després de presentar dos resultats consecutius negatius en proves de PCR o TMA en aquests últims cinc dies, tres en les últimes 24 hores.

Així, hi ha actualment 73 casos actius d’infecció per coronavirus SARS-CoV-2 a Andorra, un més que dilluns passat, i un d’ells es troba hospitalitzat perquè els metges puguin tenir-lo en observació, tot i que presenta símptomes lleus, segons va explicar dijous el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa.

Aquesta passada setmana també s’ha lamentat una nova víctima mortal per Covid-19; va ser el dimecres quan una persona va morir a conseqüència de les seqüeles que li va deixar la infecció de coronavirus que ja havia superat.

Amb aquesta ja són 53 les defuncions que s’han produït a causa de la Covid-19 o amb infecció de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, a mitjan març; l’anterior defunció es va registrar fa gairebé dos mesos, el 16 de juny.

El total de diagnòstics realitzats a Andorra des que es va declarar l’emergència sanitària ascendeix a 989 i el total de pacients que han superat la infecció per coronavirus SARS-CoV-2 és de 863.