Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Detenen a Albons un home que explotava treballadors immigrants per un euro l’hora

L’home es dedicava a explotar immigrants, la majoria en situació irregular, per recol·lectar llentiscle en jornades de 10 hores

Redacció 20/02/2023
Els treballadors afectats a Albons (Policia Nacional)

 La Policia Nacional ha detingut en una zona propera a Albons (Alt Empordà) un home que es dedicava a contractar immigrants, la majoria en situació irregular, per recol·lectar llentiscle en jornades de 10 hores i unes remuneracions d’entre 10 i 20 euros. Cap dels treballadors explotats estava donat l’alta a la seguretat social. L’arrestat s’aprofitava de la situació d’especial vulnerabilitat dels treballadors. La investigació va començar arran d’un accident de trànsit que va patir un dels treballadors, que va sofrir lesions i va haver de ser traslladat a l’hospital. La víctima no estava donada d’alta i l’investigat se n’havia desentès totalment.

La policia va descobrir després que l’ara detingut amenaçava els treballadors que mostraven intenció de denunciar-lo a la policia i els arribava a dir que els denunciaria a ells per estar en situació irregular al país.

Després d’una amplia investigació, acompanyada de vigilàncies i seguiments per localitzar els llocs de feina, els agents van localitzar l’investigat, amb sis treballadors, quatre d’ells en situació irregular, en una muntanya a tocar l’Albons, on estaven agafant llentiscle.

El detingut s’encarregava de recollir amb la seva furgoneta els treballadors al matí i els portava al punt on es recollir aquesta planta silvestre, destinada a usos ornamentals, a la indústria farmacèutica i altres processos industrials.

Un cop acabava la jornada, que durava unes deu hores, tornaven amb la furgoneta. L’arrestat els pagava en funció del que havien recollit aquell dia. Cap d’ells va declarar haver rebut més de 20 euros.

La policia va detenir el responsable per un delicte contra els drets dels treballadors.