Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Desapareixen dels jutjats de Fraga 480€ d’una víctima d’accident mortal

El forense va fer constar els objectes personals que duia el difunt, entre els quals s’hi comptaven 480€ en bitllets i 6€ en monedes

Redacció 06/02/2023
Jutjats de Fraga

Segons informa Heraldo de Aragón, l’Audiència Nacional ha condemnat al Ministeri de Justícia a pagar 480€ a la família de la víctima d’un accident mortal del cotxe, així com una indemnització de 400€ per danys morals. La persona finada a l’accident era un jove de 25 anys de Girona i els tràgics fets van succeir el 3 de maig de 2017 en un tram sense desdoblar de la Nacional II, en un xoc frontal del cotxe del jove contra un camió.

Durant l’autòpsia realitzada a l’Institut de Medicina Legal d’Aragó, el forense va fer constar els objectes personals que duia el difunt, entre els quals s’hi comptaven 480€ en bitllets i 6€ en monedes. Aquests diners van ser enviats al Jutjat número 1 de Fraga i es va registrar la seva arribada. Quan els pares van reclamar la devolució dels objectes personals del seu fill, els diners en metàl·lic havien desaparegut.

El juliol del 2019 els pares van presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial contra el Ministeri de Justícia sol·licitant una indemnització de 10.290,48€ per danys morals, a més del retorn de l’import perdut.  Aquesta reclamació va ser rebutjada i, per aquest motiu, van iniciar la via judicial. El recurs presentat per la família a l’Audiència Nacional elevava la petició d’indemnització per danys morals fins a gairebé 40.000€, al·legant els dies que havien passat des de la pèrdua dels diners. L’Advocacia de l’Estat va argumentar que “no s’acredita cap dany moral que s’hagi de rescabalar pel fet de no percebre 486€”.

L’Audiència Nacional considera que l’Institut de Medicina Legal d’Aragó va ressenyar “adequadament” tots els objectes personals del finat, però que el Jutjat de Fraga no va registrar-ne correctament l’arribada ja que no va ingressar els diners a la compta de dipòsits del jutjat. La sentència admet que cal rescabalar el dolor moral dels pares “no pel valor en si mateix dels 480€, sinó per veure’s privats de pertinences del fill en un moment dolorós marcat per la pèrdua del seu únic descendent”. Tot i així, només els fa indemnitzar amb 400€ per aquests danys morals.