Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Desallotjament exprés d’un local ocupat al barri del Poble Sec

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest diumenge al matí un local ocupat pel Sindicat de Barri del Poble Sec a la plaça de Santa Madrona, a Barcelona. Els veïns afirmen que l’espai és propietat del fons d’inversió Cerberus, que va ser ocupat fa una setmana i que anava destinat a ser un local de repartiment d’aliments per ajudar la gent més vulnerable per la pandèmia. Per contra, els Mossos d’Esquadra han precisat que el recinte es va ocupar dissabte a la tarda després d’una petita cercavila de gent, que van entrar per la força. Els propietaris van presentar una denúncia poques hores després i aquest diumenge a les 11 hores del matí s’ha procedit a desallotjar el local “sense incidents” i sense necessitat d’una ordre judicial. 

Publicitat

El desnonament s’ha produït en un ambient de protesta veïnal i ha comptat amb vuit furgonetes dels Mossos d’Esquadra. S’han identificat les persones que hi havia a l’interior del local –mitja dotzena- i l’espai s’ha buidat completament i retornat a la propietat. “Per una banda, estan ells. Venint diumenge al matí. Traient a totes les companyes que estaven a dins. Defensant la propietat del BBVA. Boicotejant la lluita veïnal”, ha denunciat el Sindicat de Barri del Poble Sec. “Per altra banda estem nosaltres. Defensant la vida, auto-organitzant-nos i ara mateix solidàries a plaça Santa Madrona”, ha continuat el Sindicat, que ha desconvocat la protesta a les 13 hores i ha anunciat noves mobilitzacions. 

 

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió