Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Denuncien vint anys d’abusos d’un exentrenador del Barça

|

- Publicitat -

Un exprofessor d’educació física de l’escola Barcelona va abusar sexualment d’una seixantena d’alumnes durant més de vint anys, segons denuncia el diari ‘Ara’ en un reportatge. Es tracta d’Albert Benaiges, coordinador del futbol base del Futbol Club Barcelona durant dues dècades, que havia retornat al club l’abril passat de la mà del president Joan Laporta.

Publicitat

Benaiges va ser apartat del càrrec el 2 de desembre, l’endemà que el club s’assabentés de la investigació periodística, segons afirma el diari. Un grup d’alumnes s’ha posat d’acord per denunciar els fets i, també segons el rotatiu, almenys ja hi ha una denúncia.

Els testimonis recollits afirmen que durant més de dues dècades Benaiges va repetir abusos i vexacions a alumnes. Es masturbava al costat de nens de 13 anys i els obligava a fer el mateix, mirava amb ells pel·lícules pornogràfiques o els feia tocaments i els obligava a participar en jocs de caràcter sexual. Situacions que es van produir a les dutxes de l’escola, al gimnàs, a casa seva i a les colònies que es feien a Corçà. Els testimonis afirmen que les experiències els han traumatitzat per tota la vida.

El diari ha parlat amb Benaiges, que ha negat qualsevol tocament, però ha admès que no tornaria a “repetir res” del que va fer durant aquella època. També ha parlat amb futbolistes i entrenadors del Barça, però aquí ningú ha informat de males praxis del ja excoordinador del futbol base del club.

Et pot interessar  VÍDEO | Laporta participa en la campanya 'Say Yes' per demanar als estats de la UE que votin que sí a l’oficialitat del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió