Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Demòcrates vol bloquejar la investidura de Pedro Sánchez

“Estem en guerra amb l’Estat, quin sentit té una resposta que no sigui un ‘No’?”, es pregunta Toni Castellà

Redacció 24/06/2019
Toni Castellà, líder de Demòcrates / ACN

Demòcrates no juga al joc dels eufemismes i ha exigit a Junts per Catalunya i ERC que bloquegin la investidura de Pedro Sánchez. “Estem en guerra amb l’Estat, quin sentit té una resposta que no sigui un ‘No’?”, ha expressat Antoni Castellà en una entrevista a Europa Press.

El dirigent independentista no es mostra preocupat pel futur de Sánchez. “Si ha de caure un Gobierno, doncs que caigui”, afirma Castellà. Demòcrates ha respectat la sobirania dels juntaires i els republicans, però a la vegada ha advertit que “a les Corts no es pot fer política de la mateixa manera que en els darrers 30 anys i com si no hagués passat res”.

Sobre la relació de Demòcrates amb ERC en el Parlament –es van presentar junts en les últimes eleccions catalanes–, ha recordat que l’acord de coalició que van signar recollia que treballaran perquè Catalunya sigui un estat independent en forma de república i que ells no s’han mogut d’aquesta posició.

“ERC legítimament té un debat intern en el qual matisa les seves estratègies? Això és legítim com a partit, però com a grup no ens mourem d’un grup en què la posició política està signada. No som nosaltres els que ens hem mogut de posició, estem en el mateix punt en el qual estàvem”, ha argumentat. Segons Castellà, la relació amb els republicans és bona i permet que hi hagi un treball parlamentari “que s’emmarca en el respecte mutu i la llibertat de vot, encara que en la majoria de coses coincidim”.